- Przechowywanie masła26 września, 2023Kromka świeżego, pachnącego chleba posmarowana masłem. Tylko tyle i aż tyle, aby zaspokoić apetyt. W czasach, gdy nie było lodówek masło […]
- Buraki18 września, 2023W Starożytności mawiano, że burak jest lekiem na setki chorób. Ma w sobie wiele mikro i makro elementów : żelazo, wapń, potas, fosfor, kobalt, […]
- Sok z ziemniaka25 sierpnia, 2023Zjadamy je zazwyczaj po ugotowaniu, a w postaci smażonych frytek są jednym z ulubionych dań dzieci – ziemniaki. Te bulwy można spożywaćw jeszcze […]
- Kapusta21 sierpnia, 2023Kapusta to naturalny antybiotyk, który skutecznie stosowano w czasach Hipokratesa. Jest bogata w witaminy z grup: A, B, C (tyle samo co w cytrynie), […]
- Cebula16 sierpnia, 2023Cebulę spożywano już 3000 lat p.n.e. w Azji Środkowej skąd pochodzi. W Polsce pojawiła się w XII wieku, a dwieście lat później była powszechnie […]
Blog
This is a page/post excerpt text. You might need to enable the excerpt field in screen options first when editing the page/post.