Blog

This is a page/post excerpt text. You might need to enable the excerpt field in screen options first when editing the page/post.
  • Przechowywanie masła
    Kromka świeżego, pachnącego chleba posmarowana masłem. Tylko tyle i aż tyle, aby zaspokoić apetyt. W czasach, gdy nie było lodówek masło […]
  • Buraki
    W Starożytności mawiano, że burak jest lekiem na setki chorób. Ma w sobie wiele mikro i makro elementów : żelazo, wapń, potas, fosfor, kobalt, […]
  • Sok z ziemniaka
    Zjadamy je zazwyczaj po ugotowaniu, a w postaci smażonych frytek są jednym z ulubionych dań dzieci – ziemniaki. Te bulwy można spożywaćw jeszcze […]
  • Kapusta
    Kapusta to naturalny antybiotyk, który skutecznie stosowano w czasach Hipokratesa. Jest bogata w witaminy z grup: A, B, C (tyle samo co w cytrynie), […]
  • Cebula
    Cebulę spożywano już 3000 lat p.n.e. w Azji Środkowej skąd pochodzi. W Polsce pojawiła się w XII wieku, a dwieście lat później była powszechnie […]